Ring oss: +34 622 926 959

Estepona

Estepona är idag den mest expansiva kommunen utmed kusten

Orten har som de övriga orterna sitt ursprung i fisket och är kanske den ort där fisket fortfarande är mest betydelsefullt. Precis som i Marbella är Estepona befriat från höga hotellkomplex eller höghus – den andalusiska charmen är fortfarande påtaglig.

Estepona består av en 23 km lång kustremsa varav 21 km är ytterst välskötta stränder. Estepona är perfekt för dig som vill ha ett lite lugnare tempo, men långt ifrån tråkigt. Det finns gott om restauranger, barer och chiringuitos, en typ av strandserveringar.

Nu pågår arbetet för fullt med att binda samman Estepona med Marbella genom en förlängning av strandpromenaden. När det är klart kommer strandpromenaden att vara fyra mil lång.

Hamnen i Estepona är en naturlig samlingsplats med många restauranger och  och barer. Varje morgon kommer fiskebåtarna in och det är auktion med fisk och skaldjur.

Costa del Sols trädgård

Inne i den väldigt charmiga stadskärnan har varje gränd små låga vita hus och varje gränd har en enhetlig färg på de krukor som hänger på husens väggar.

Estepona är Costa del Sols trädgård vilket syns genom alla de planteringar som finns för att skapa en vacker stadsmiljö. Det är ofta olika typer av evenemang som t ex konserter i den gamla tjurfäktningsarenan.

Från Estepona når du lätt flertalet golfbanor, bland annat den välkända Valderama och gillar du att surfa når du surfingparadiset Tarifa på mindre än en timma.

Det pågår många nya bostadsprojekt och man kan få ett mycket bra boende här till attraktivare pris än i t ex Marbella eller Benahavis.