Ring oss: +34 622 926 959

Malaga

Costa del Sol’s kulturella centrum

För ett antal år sedan var Malaga en ganska nedgången hamnstad vilket verkligen inte är en passande beskrivning i dag. Under de senaste åren har man gjort stora satsningar och nu är Malaga en stad som erbjuder allt ifrån vackra stränder till ett fantastiskt kulturellt utbud. Satsningarna har slagit mycket väl ut och Malaga är idag exempelvis en av de populäraste destinationerna för weekendresor.

Det är lätt att leva ett bra liv i Málaga

Att köpa ett boende här är ett bra idé både ur ett investeringsperspektiv och den livskvalitet Malaga erbjuder. Europeiska kommissionen har utsett Malaga till en av de tio städerna med högst livskvalitet i Europa.
Det har även hänt mycket på bostadsmarknaden, både genom totalrenoveringar av äldre fastigheter och nybyggnationer. Ett exempel på det är det exklusiva Malaga Tower.

Med sina cirka 600 000 invånare har Málaga ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och caféer både i den vackra stadskärnan som shoppingcenters utanför. Att handla i den stora och välbesökta saluhallen som ligger mitt i stadskärnan blir snabbt en vana.

Man ska inte glömma strandpromenaden och de 16 stränderna utmed stadens kust med drygt 14 kilometer fin sandstrand.

Här erbjuds många former av kultur

Det kulturella utbudet är storartat med 36 museer, sju teatrar, en mängd festivaler och mycket annat. Flaggskeppet är Museo Picasso där man kan se 233 mästerverk av historiens mest kända Malqueno. Man kan även besöka huset där Picasso föddes och växte upp. Något att vara stolt över är att Centre Pompidou Malaga – den enda enhet som det parisiska konstcentret öppnat utanför Frankrike. Där kan man se verk inlånade från de permanenta samlingarna i Paris. Konsten har även flyttat ut på gator och torg, det är 15 platser där olika konstnärer får ställa ut sina målningar.

En annan form av kultur kan man väl säga att fotboll är. Málaga har ett bra fotbollslag som kämpar för en plats i serie A. Intresset för laget märks bland invånarna och det gör det även för fotboll i allmänhet – spanjorerna älskar sin fotboll.

Ja, Malaga är verkligen kulturens centrum men också ett väldigt bra boendealternativ för dig som vill ha lite mer liv och rörelse.

Malaga