Ring oss: +34 622 926 959

Orter

Costa del Sol är den 20 mil långa kustremsan som sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster, känd för sina 320 soldagar per år och det stora antalet golfbanor. Costa del Sol är en del av Andalusien som är Spaniens mest befolkade och till ytan näst största av Spaniens sjutton autonoma regioner.  Totalt bor det 8,5 miljoner personer i Andalusien.

Huvudstaden i Andalusien är Sevilla
medan provinshuvudstaden är Malaga.

Längs kuststräckan ligger orterna som ett pärlband och varje ort har sin egen karaktär. Det är lätt att från de olika orterna ta sig till Málaga – med bil på den fina motorvägen, tåg eller buss. Vi har valt att fokusera på kuststräckan från Málaga och västerut till Estepona.

Costa del Sol har ett så kallat micro-klimat vilket ger en behaglig temperatur året runt där vintrarna är lite varmare och sommarmånaderna något svalare jämfört med övriga Spanien. Här kan du leva ett aktivt utomhusliv året runt med aktiviteter som t ex golf, padel och vandring.

Klimatet är också gynnsamt för olika typer av odling som apelsiner, oliver, avokado, vin och mängder av olika grönsaker. I Andalusien finns det 18 000 bönder varav 11 000 odlar grönsaker. Du hittar dagsfärska grönsaker på marknader och i det stora antalet små grönsaksbutiker som oftast inte är större än ”ett hål i väggen”. 

Fisket är givetvis en viktig inkomstkälla och utbudet av dagsfärsk fisk och skaldjur är stort. I saluhallarnas alla stånd, fiskbutikerna och fiskdiskarna i livsmedelsbutikerna – du behöver verkligen  inte leta länge efter färsk fisk eller skaldjur. Fisk, kött och grönsaker med bästa kvalitet och till livsmedelspriser som är väsentligt lägre än i Sverige.

Costa del Sol består av ett antal orter – här kan du hitta en första information om dem

Malaga

Intresset för Malaga har ökat markant under de senaste åren, både som turistdestination och som boendealternativ, det både byggs nytt och äldre fastigheter renoveras som lockar köpare från hela Europa. 

Med drygt 35 museer, sju teatrar och det rikliga utbudet av restauranger gör Malaga till en ledande stad i Europa.

Benalmadena

Benalmadena med sina drygt 65 000 invånare är staden som ligger mellan Torremolinos och Fuengirola men är inte alls lik någon av de två orterna. Benalmadena består av tre områden: Benalmadena Costa, Benalmadena Pueblo och Arroyo de la Miel.

Fuengirola

Fuengirola

Fuengirola ligger i princip mellan Malaga och Marbella och har strax under 80 000 invånare. Här bor många svenskar och engelsmän och 25% av invånarna är icke-spanjorer.  

Benahavís

Mijas

Mijas är en av Spaniens till ytan sett största kommuner. Här finns bla badorten La Cala de Mijas och området Las Lagunas som är helt hopbyggt med Fuengirola. Du kan inte bo mer autentiskt än i den vita byn Pueblo Mijas.

Marbella

Marbella ligger ca 6 mil väster om Malaga och är orten som i decennier lockat de ”rika och berömda”. Inte minst till det anrika och lite mytomspunna hotellet Marbella Club och jet-set livet i Puerto Banús.

San Pedro

San Pedro

I takt med att efterfrågan på nya bostäder har ökat så har kuststräckan mellan Puerto Banús och San Pedro de Alcantara (San Pedro) utvecklats. Här börjar New Golden Mile som sträcker sig vidare mot Estepona.

Estepona

Estepona

Estepona är idag den mest expansiva kommunen utmed kusten. Orten har som de övriga orterna sitt ursprung i fisket och är kanske den ort där fisket fortfarande är mest betydelsefullt.

Benahavís

Benahavís

Benahavís ligger i anslutning till Marbella kommun och är en av Spaniens rikaste kommuner. Det är en ytterst välskött kommun, stor till sin yta med många vackra golfbanor.