Ring oss: +34 622 926 959

Marbella

Marbella är orten som i decennier lockat de ”rika och berömda”

Inte minst till det anrika och lite mytomspunna hotellet Marbella Club och jet-set livet i Puerto Banús. Men Marbella är långt mycket mer än en ort för de rika, här finns något för alla.

Marbella omges av berget La Concha (1 215 ö.h) som ger Marbella dess micro-klimat. Här finns många, vackra vandringsleder.  

Marbella har 20 km sandstrand, många med egna namn och sk chiringuitos (strandserveringar). En av de mest kända är Playa Nagüeles där exempelvis hotell som just Marbella Club, Puente Romano mfl ligger.

Sträckan på 7 km mellan Marbella och Puerto Banús benämns som Golden Mile och är ett mycket attraktivt läge att bo vid.

Costa del Sol kallas ibland även för Costa del golf tack vare det stora antalet golfbanor. Det finns cirka 70 banor längs kusten och i Marbella finns ett stort antal. Vill du spela padel så finns det många möjligheter även för det.

Marbella med sina 140 000 invånare har en stadskärna som ligger i direkt anslutning till den långa strandpromenaden. Här blandas bostadshus, kontor, butiker med hotell och restauranger. För dig som vill ha närhet till allt är ett boende i Marbella stad ett bra alternativ.

I Marbella stad hittar man gamla stan Casco Antiguo med sina trånga gränder och vitkalkade hus. Här hittar du det välkända torget Plaza de los Naranjos (Apelsintorget) och stadshuset som byggdes redan 1568.

Här hittar du Puerto Banús, känt för sin stora marina med lyxyachter och jetsetliv 

Medeltemperaturer (dag/natt)

Källa medeltemperatur.se

Stadssilhuetten är relativt låg, stadsplanen tillåter inga höga byggnader vilket gör att kustremsan behåller sin ursprungliga karaktär.

I Puerto Banús hittar du den stora hamnen och att gå runt och titta på de enorma båtarna är verkligen ett nöje i sig. Längs hamnen finns det ett stort antal restauranger, caféer och butiker. Här hittar du alla de stora modehusens butiker tillsammans med mindre butiker. Lite senare på kvällen blir Puerto Banus den naturliga samlingsplatsen för nattlivet. 

Det är lätt att hitta nya vänner i Marbella, oavsett i vilken ålder du är och vad dina intressen är. Nya vänner att spela golf med, nya padel-partners eller att vara med i någon av de två svenska föreningarna är några exempel.

Du har aldrig tråkigt i Marbella. Här finns ett väldigt stort utbud av restauranger, caféer och barer. Vill du sitta i den mysiga belysningen i någon av de små restaurangerna i gamla stan, på en restaurang vid havet eller på någon av Michelin restaurangerna? Här finns allt och mat från världens alla hörn!

Vill du shoppa kan du välja mellan stadskärnans alla butiker eller köpcentret La Cañada med 180 butiker och barer/restauranger. Här hittar du även en biograf. Under sommarmånaderna är det mycket händer, bland annat den årliga Starlite festivalen med ca 30 konserter under juli och augusti. Vi kan fortsätta länge, det finns alltid något att hitta på i Marbella även under årets övriga månader.