Ring oss: +34 622 926 959

Om oss

Det finns inget roligare än att hjälpa andra att hitta sitt drömboende. Det finns heller ingen bättre plats att hitta det boendet på än Costa del Sol, oavsett om du planerar att bo här permanent eller ha det som ett andra hem.  

Vi har fått förtroendet att hjälpa både svenskar, engelsmän, holländare och andra nationaliteter att hitta det för dem perfekta boendet, något vi verkligen är både glada och stolta över. Att vi fått nya kunder genom befintliga kunder är det bästa beviset på att vi lyckats möta och många gånger överträffa våra kunders förväntningar. 

Vi är inte störst men vi har tillgång till i princip alla objekt som säljs så med oss kan du både vara säker på att du inte går miste om något objekt som matchar dina sökkriterier och att vi alltid lägger ner 100% på att hitta det rätta objektet eller den rätta köparen. Vi har ingen ambition att bli störst, men gärna bäst.

Vi har även representanter i Stockholm, Göteborg och Malmö som gärna träffar dig i även Sverige.

Våra tjänster

Det ska vara lika lätt för dig som köpare att köpa bostad på Costa del Sol även om det skiljer sig en del från en fastighetsaffär i Sverige. Vi finns därför med dig före, under och självklart även efter ditt köp.

Före:
Vi anpassar vårt upplägg efter vad som passar dig.

Är du redan på plats så tar vi fram lämpliga objekt som matchar dina sökkriterier, dessa får ni en presentation av så att ni kan bedöma om objektet är intressant eller inte. Vi vill inte slösa med er tid i onödan genom att ha långa dagar med visningar, ni ska ha tid att uppleva Costa del Sol också.

Är du hemma gör vi på samma sätt med att vi presenterar ett antal objekt och sedan planerar vi in en visningsresa. Det är väldigt individuellt hur många objekt man vill se så vi följer ingen mall utan du bestämmer vad som passar dig. Vi rekommenderar dock att du hellre stannar en dag längre om du vill se många objekt snarare än att ”trycka in” för många på en dag. Vi hjälper gärna till med hotellrekommendationer/bokningar, transport från flygplats och liknande så att din resa hit blir lätt och smidig.

I det här skedet kan vi hjälpa dig med advokat (spansk advokat som talar flytande engelska eller svensk advokat verksam på Costa del Sol).

Under:
Vi hämtar dig på ditt hotell/boende och tillsammans åker vi ut och tittar på de objekt vi kommit överens om innan. Vi rekommenderar max 6-8 objekt på en dag så att du ska ha möjlighet att samla dina intryck på ett bra sätt. Du får självklart en bra dokumentation för respektive objekt som du kan titta på i efterhand. Har vi gjort ett bra förarbete baserat på dina kriterier är det inte alls ovanligt att våra kunder vill gå vidare i köpprocessen redan nu. Då har vi ju sedan tidigare NIE-nummer och advokat så vi kan gå in i en budgivningsprocess. Vi tillsammans med advokaten planerar för ett datum för genomförande av köpet och bokar ett möte hos Notarien (Notarius Publicus) där fastighetsköpet registreras. Du måste inte vara på plats vid genomförandet utan advokaten kan genomföra köpet via fullmakt. Innan köpet genomförs kontrollerar advokaten att allt är i sin ordning med den bostad/fastighet du köper, det är köparen som har undersökningsplikt. Vi kan självklart även hjälpa till med en teknisk besiktning om du skulle önska det.

Efter:
Direkt efter köpet måste du ha ett bankkonto i en spansk bank så det är det lämpligt att ordna med så snart du har ett NIE-nummer. Du behöver inte ha det för att genomföra köpet men för att starta tex vatten- och elabonnemang. Försäkring, vatten- och elabonnemang är de saker du måste ha på plats direkt vid köpet. Det kan ta upp till ca två veckor att få ett elabonnemang så här behövs viss planering så att du inte kommer till ditt nya boende och upptäcker att du inte har någon el. Vi har en checklista på det som behöver vara ordnat så att allt fungerar när du anländer.

I Spanien finns det ingenting som heter flyttstädning. Säljaren kan lämna lägenheten i det skick du såg den i vilket även inkluderar att möbler kan stå kvar. Vi ser självklart till att din bostad är såväl tömd som städad.

Bor man inte permanent i sin bostad erbjuder vi en sk ”after sales” service. Den innebär att vi åker till din bostad för att kontrollera att allt är i sin ordning. Vill du att vi planterar nya växter, vattnar befintliga växter eller få något annat utfört så fixar vi det. Vi kan även åka dit innan du kommer för att fylla på kylskåp etc. All sådan service sker till självkostnadspris, en service till dig så att du ska kunna njuta så mycket som möjligt när du är här.

Inredning/möbler

Om man är ny på Costa del Sol är det inte så lätt att veta var man hittar de rätta butikerna för inköp av möbler, husgeråd och annat man behöver. Vi hjälper dig med tips på bra butiker om du vill inreda själv men vi har också en mycket prisvärd inredningsservice. Den gör det enkelt och smidigt för dig att komma till ett färdigmöblerat hem.

Vill du ha hjälp med hela, delar av din bostad eller kanske altanen? Inget uppdrag är för stort eller för litet. 

Uthyrning

Många väljer att finansiera sitt köp genom att hyra ut sin bostad under perioder då den inte används. Vi hjälper till både med uthyrning, det praktiska kring uthyrningen och all administration. Reglerna kring uthyrning har skärpts i Spanien vilket gör att det är både effektivt och bekvämt att ta hjälp med detta.

Deklaration

Som ägare av en fastighet i Spanien måste du deklarera varje år. Detta kan vi via vår externa samarbetspartner hjälpa dig med.