Ring oss: +34 622 926 959

Livet på Costa del Sol

På Costa del Sol kommer du garanterat att trivas. Läs mer om allt som gör livet så härligt här.

Kustremsan på ca 30 mil som sträcker sig från Nerja till Manilva har allt man kan önska sig av ett liv i solen. Här finns något för allt och för alla!

Träning och hälsa

Här på solkusten är det verkligen lätt att leva ett hälsosamt liv – utbudet av träning och motion är stort. De råder verkligen ingen brist på golfbanor och här kan du spela året runt. Padel är en stor sport och det finns många fina padel-  och tennisbanor. Här finns även ridning, surfing och andra vattensporter för att nämna några fler av alla alternativ. Självklart finns det gym, yoga  och andra aktiviteter som inte sällan sker på stranden. Det finns gott om svenska instruktörer och träningsgrupper om du vill lära känna nya människor.

En sak som gör Costa del Sol unikt är närheten till Sierra Nevada, på under tre timmar når du skidorten med skidåkning för alla, hotell och restauranger. Sierra Nevada är också ett bra alternativ vandring under sommarhalvåret.

Maten & Drycken

Fält efter fält med grönsaker, inte sällan ekologiska, vingårdar, avokado-odlingar – här odlas det mycket eftersom vädret är så gynnsamt. Det så kallade mikroklimatet gör så att förutsättningarna för odling blir ännu bättre, till och med så bra så att exotiska frukter som t ex mango kan odlas här. Självklart är också apelsinlundarna många och du hittar apelsinträd överallt. 

Utöver de mer traditionella livsmedelsbutikerna påminner det till viss del om gamla tider då man köpte grönsakerna, köttet, fisken och brödet hos respektive handlare. Det här hittar du både i någon av områdets saluhallar eller runt om på andra platser. Det har även blivit vanligare med ekologiska matbutiker och vegetariska restauranger. 

Här finns allt i restaurangväg, allt från lokala tapasbarer till Michelin-restauranger och maten är från världens alla hörn. Att medelhavsmaten både är otroligt god och nyttig råder de inga tvivel om. Ofta ser man hur traktens specialitet, sardiner, grillas över öppna eldar på strandrestaurangerna och borgmästaren i Marbella brukar varje år bjuda alla, lokalbefolkning som turister, till en kväll med just grillade sardiner på stranden. 

Natur & Kultur

Costa del Sol är långt mer än milslånga stränder, här finns många och långa vandringsleder, flodstigar och grottor att utforska. Gillar du att åka skidor så har du Sierra Nevada som du når under tre timmar.

Det satsas mycket på blommor, inte minst i Estepona och det blommar året runt.

Man når lätt många intressanta platser att besöka, som exempelvis Málaga med alla sina museer, Granada med Alhambrapalatset, Ronda med sina 25 000 år gamla grottmålningar, Gibraltar med sin tax-free försäljning, ja det finns helt enkelt väldigt mycket att uppleva och upptäcka.

Det händer alltid något

Det finns alltid något att göra på solkusten och antalet evenemang är många. Ett exempel är respektive orts Feria som ofta varar upp till en vecka. Under Ferian händer det verkligen och det från morgon till kväll. Ett annat exempel är Starlite festivalen i Marbella med stora artister som uppträder men det är långt ifrån bara på sommaren som det är aktivitet och evenemang, det sker under hela året. 

Djurparker, vattenland och en rad andra temaparker längs kusten finns också och som passar för hela familjen.

Läs gärna lite mer om respektive ort som du hittar under fliken orter i menyn.

Sammanfattningsvis kan man säga att Costa del Sol har allt och man ska heller inte glömma den vänliga och hjälpsamma befolkningen. I Marbella, som har den mest internationella prägeln bor människor med 140 olika nationaliteter.

Det är även lätt att ta sig hit med dagliga flygavgångar till Malaga året runt.